سلام دوست من
تجارت بین الملل یکی از شاخه های جدید رشته حقوقه و چند سالیه در مقطع ارشد دانشجو میپذیرن و در ضمن فعلا تنها 2 دانشگاه امیر کبیر و شهید بهشتی با ظرفیت 18 نفر روزانه و 8 نفر شبانه پذیرش دارن یعنی هر سال فعلا فقط 26 نفر دانشجو وارد این رشته میشن و با توجه به فارغ التحصیلان کم میشه گفت رشته بکریه... بازار کار این رشته بستگی به توان علمی و حقوقی خود دانشجو یا فارغ التحصیل داره که وکالت چه پرونده هایی رو بتونه به عهده بگیره... در این رشته علاوه بر درسهای اصلی حقوق خصوصی سلسله درسهای تجارت بین الملل که بسیاری از اونها رو دکتر بهروز اخلاقی یا ترجمه و یا تالیف کرده تدریس میشه. و در کنار اونها درسهایی از حقوق بین الملل وجود داره.. رشته ای هست بین حقوق خصوصی و بین الملل و به قول شاعر ( نه این تمام & نه آن تمام)
فارغ التحصیلان این رشته معمولا میتونن کار مشاوره و وکالت در پرونده های بیع بین الملل رو به عهده بگیرن و البته این به معنای این نیست که قادر به مشاوره و دفاع از پرونده های حقوق داخلی نخواهند بود. پس به نظر من در کل میشه گفت بازار کاری خوبی میتونه داشته باشه...( با توجه به اینکه رشته امتحانی من در آزمون 86 همین رشته بود )
منابع امتحانی اون هم 1. حقوق مدنی ضریب 2 * 2.حقوق تجارت ضریب 1 * 3.حقوق بین الملل خصوصی ضریب 1 * 4. حقوق بین الملل عمومی ضریب 1 * 5. متون حقوقی ضریب 2
در مورد سوالت مبنی بر بازار کار در سایر رشته ها باید یه مطلب رو کلی به عرضت برسونم ... در حقوق ایران چون وکالت هنوز تخصصی نشده هر وکیلی حتی دارای تحصیلات عالیه حقوق جزا معمولا پرونده های حقوقی و وکلای حقوقی هم بعضا پرونده های جزایی رو رد نمیکنند و وکالت در هر موضوعی رو قبول میکنن نمیشه به طور قطع و یقین نظری راجع به بازار کار این شاخه ها داد . اما به طور عرفی حقوق خصوصی و حقوق جزا از بازار کار بهتری نسبت به سایر شاخه ها برخوردار هستن .
سوال آخرت بیشتر از اینکه یه سوال باشه یه نظر سنجی بود... به نظر من حقوق خصوصی و تجارت بین الملل . به تجارت بین الملل علاقه مندم چون قوانین تجارتی و بخصوص تجارت بین المللی جزابیت زیادی داره و ...
باز هم اگه سوالی رو جا گذاشتم و یا اگر جواب کاملی ندادم بگو تا با ز هم برات بگم چون هرچی از رشته تجارت بین الملل بگم کم گفتم